GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-13

BALANDĖLIAI


1 didelė kopūsto galva
700-800g kiaulienos faršo
1-2 kiaušiniai
2 svogūnai
6 skiltelės česnako
1-2 morkos
Prieskoniai
Padažui:
1 stiklinė vandens
1-2 v.š. miltų
2-3 v.š. grietinės
2 v.š. pomidorų padažo

Kopūsto galva apverdama, kad lapai lengvai atsiskirtų. Į faršą dėti virtus ryžius, kiaušinius, išspaustą česnaką, smulkiai pjaustytus svogūnus, prieskonius ir išmaišyti. Ant kopūsto lapo dėti faršo įdarą ir formuoti balandėlį. Balandėlius sudėti į verdantį vandenį, kad apsemtų 2/3 balandėlių. Tarp balandėlių sudėti burokine tarka tarkuotas morkas. Balandėliai troškinami ant silpnos ugnies apie 1,5val. Likus 30 min iki troškinimo pabaigos ant balandėlių supilti padažą ( vandenį sumaišyti su grietine, pomidoru padažu ir tik tada įmaišyti miltus).

KOMENTARAS: Jei prieš pilant padažą per daug skysčio truputį nupilti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą