GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-14

MORKŲ KEKSAS



3 stiklinės tarkuotų morkų
180g sviesto arba margarino
1 stiklinė cukraus
3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 citrinų žievelės
3 a.š. kepimo miltelių

Sviestą gerai ištrinti su cukrumi, sudėti gerai išplaktus kiaušinius, morkas, citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Kepti 45min, 180C. Atvėsusį keksą aplieti cukraus pudros glajumi (persijotą cukraus pudrą sumaišyti su šiltu vandeniu, taip kad galima būtų lengvai apipilti, bet kad nebūtų labai skystas. Gerai išmaišius iškart apipilti keksą, nes glajus greitai stingsta).

Į tešlą įmaišytos dvi saujos razinų:


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Morkų keksas + stiklinė pieno = idealus derinys. Seniai valgiaus tokį skanų keksą! Jis idealus - minkštas, NEsausas, o morkų nesijaučia. Aš citrinų žievelių nedėjau. Morkas tarkavau burokine tarka.

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Kažką su morkomis vis ruošiuos kepti ir niekaip neiškepu... Net gėda jau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jis ne tik skaniai atrodo, bet ir yra laaaaabai skanus, mūsų šeimoje suvalgomas per kelias dienas.

    AtsakytiPanaikinti