GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-01

VARŠKĖS BLYNELIAI


200g grūdėtos varškės
4-6 v.š. miltų
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
1 didelis obuolys arba 2 kriaušės
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos

Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėti varškę, smulkia tarka tarkuotą obuolį arba kriaušes, supilti pieną, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druską ir viską gerai išmaišyti. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies naudojant labai mažai aliejaus.

KOMENTARAS: mano firminiai blyneliai labai mėgstami šeimynos. Man asmeniškai jie skaniausi su kriaušėmis. Taip pat skanu prie obuolio įdėjus smulkiai pjaustytą bananą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą