GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-11-20

OBUOLIŲ PYRAGAS „TINKLELIS“


5 dideli obuoliai
200g sviesto arba margarino
270g cukraus
2 kiaušiniai
360g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus

Obuolius nulupti, išimti šerdis ir supjaustyti skiltelėmis. Sviestą išlydyti, tada į jį suberti cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gautą masę išmaišyti iki vientisumo. Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti 2/3 tešlos ir tolygiai paskirstyti. Ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles ir ant viršaus konditerinio maišelio pagalba, formuojant išilgai ir skersai su likusia tešla padaryti tinklelį.

Kepti 175C, 35min. Iškepusį ir pilnai atvėsusį apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Pats skaniausias obuolių pyragas kokį esu valgius. Kepiau jau n kartų!!! Lengviau paskirstyti tešlą, kai į ją dedamas margarinas. Formuoti pyragą kuo greičiau, nes stingdama tešla kietėja, todėl jei ilgai „žaisite“ bus sunku padaryti tinklelį. Jei neturite konditerinio virkšto, masę sudėti i polietileninį maišelį, prakirpti kamputį ir formuoti tinklelį. Kelis kartus tinklelį formavau tiesiog pildama su šaukštu, pyrago skonis tikrai nenukentėjo:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą