GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-24

MARMELADINIAI SALDAINIAI


100ml šviežių apelsino sulčių (1 didelis apelsinas)
100ml vandens
5-6 v.š. citrinos sulčių (1 maža citrina)
150g cukraus
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
20g želatinos
Apvoliojimui:
Cukraus

Želatiną užpilti apelsinų sultimis ir palikti išbrinkti. Cukrų užpilti vandeniu, citrinos sultimis, suberti žieveles, užvirti ir kaitinti ant silpnos ugnies pastoviai maišant 3min. Turi pilnai ištirpti cukrus. Puodą nuimti nuo ugnies, sudėti želatiną ir maišyti kol visiškai ištirps. Perkošti, gerai išspaudžiant žieveles. Norimą formą iškloti maistine plėvele, supilti gautą masę, išlyginti ir laikyti šaldytuve per naktį. Kai sustings nuimti plėvelę, marmeladą uždėti ant cukraus, supjaustyti ir kiekvieną gabalėlį apvolioti cukruje.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: aš naudojau silikoninę formą, kurią truputėli aptepiau aliejumi. Vienus saldainius apvoliojau cukrumi, o kitų tik apačią.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą