GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-21

MEŠKUČIAI


100g kambario temperatūros sviesto
100g cukraus
100g miltų
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
1 skiltelė balto šokolado

Sviestą iki baltumo išsukti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinį ir išmaišyti, miltus persijoti, sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir maišant suberti į tešlą. Formeles ištepti aliejumi

supilti tešlą

kepti 10-15min, 180C. Šokolado gabalėlį įdėti į mažą indelį, pastatyti į karšto vandens vonelę kol ištirps ir pamirkant bambukiniu pagaliuku išpiešti meškučius.


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Tešlą į formeles pyliau iki krašto, nes norėjau per kartą iškepti, tai meškiukai gavosi su kuprele. Geriausia užpildyti 2/3 formelės. Gavosi 12 meškučių. Dekoravimui galima naudoti kelis šokoladus ar spalvotus glaistus.

1 komentaras: