
Biskvitas:
400g miltų
4 dideli kiaušiniai
440g cukraus
250g sviesto
80g tamsios kakavos
350ml pieno
0,5a.š. druskos
4 v.š. tirpios kavos
2,5 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
700g mascarponės sūrio
Indelis Rududu
2 saujos lazdynų riešutų
Biskvitų sulaistymui:
100ml kavos likerio arba brendžio
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, dėti po vieną kiaušinį ir plakti apie 15min. Atskirame dubenyje persijoti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Šį mišinį reik persijoti mažiausiai keturis kartus, kad patektų kuo daugiau oro. Po truputį reik sujungti sviesto-kiaušinio ir miltų mases. Maišyti reikia šaukštu, nemaišyti su mikseriu! Po truputį maišant suberti pusę miltų. Kavą ištirpinti 3 v.š. vandens ir supilti į pieną. Tada į masę vis maišant po truputį pilti kavą-pieną ir suberti likusius miltus. Torto formos su nuimamu šonu dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti puse biskvitinės masės ir kepti 40-50min, 160-170C. Iškepus vieną labai atsargiai išimti iš formos ir iškepti likusę biskvito masę.

Kremui mascarponės sūrį iki vientisos masės sumaišyti su rududu.
Biskvitus perpjauti pusiau, kad gautųsi keturi lakštai. Kiekvieną sulaistyti kavos likeriu arba brendžiu, pertepti kremu, dalį kremo palikti papuošimui. Viduriniame sluoksnyje ant kremo sudėti lazdyno riešutus.

Šaltinis Beatosvirtuvė.lt
KOMENTARAS: Šį šedevrą gamino mano sesė Kristina. Jo paragauti neteko, tik prilipus prie ekrano seilę pavarvinau:(
Sesės komentaras: Tortas mėgstantiems šokoladą. Labai sotus. Biskvitas kepė 30min. 4 biskvitams per mažai kremo, norėjosi storesnio jo sluoksnio. Pilnai užtenka trijų biskvito vienetų.
Aš manau, kad visą biskvito tešlą kepti vienu kartu ir paskui perpjauti į tris dalis, tada ir išeina, kad kepa 40-50min. Jei tortą valgys vaikai biskvitus vietoj alkoholio galima sulaistyti sultimis pvz apelsinų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą