GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-25

UŽGAVĖNIŲ TORTAS


Lietinių tešla:
2,5 stiklinės miltų
750ml pieno
2 kiaušiniais
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
50-70ml aliejaus
Aptepti:
50g sviesto
Kremui:
220g RYTO varškės su vanile
6 v.š. grietinės
6 v.š. vyšnių arba braškių džemo

Visus produktus skirtus lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai bus tamprūs ir neplyš vyniojant. Keptuvės skersmuo 20cm. Gaunasi 20 lietinių.
Kremui grietinę sumaišyti su džemu.
Ant lietinius blyno dėti nepilną valgomą šaukštą varškės, tolygiai paskirstyti, uždėti kitą blyną, ant kurio dėti valgomą šauktą grietinės-džemo ir taip kol bus sutepti visi blynai. Likusia varške aptepti viršutinį lietinį ir torto šonus. Papuošti likusia grietinė-džemu ir apibarstyti uogomis.

KOMENTARAS: Užgavėnėms išsikepiau per daug blynų, todėl iš likusių sugalvojau pasidaryti tortą. Dar galima pertepti jogurtu. Kitą kart bent jau ant 5 lietinių užbarstysiu šaldytų raudonųjų serbentų, nes suteikė labai gerą skonį. O varškę keisiu maskarponės arba philadelphia sūriu, nes su varške gavosi sausokas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą