![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzIZyIojIb8CH_o1SA9KxQdFo7c5z2rWksy3O7Tr9fdWMS9iv0ie8Tvo1cRUTYIjacGDq0VtTfDtoGY39-gkX0V3dv4j2k0ebh64_Xqo5vO0_dEm5t4yKYaGQw6W1jwotob_2ZGgB6xqqP/s320/70.1..jpg)
300g stambiai maltos kalakutienos
15-18vnt storų vamzdinių makaronų
1 maža morka
1 mažas svogūnas
1 mažas kiaušinis
4 skiltelės česnako
Prieskonių
Padažui:
3 v.š. grietinės
3 v.š. pomidorų pastos
Apibarstymui:
100-200g fermentinio sūrio
Svogūną ir morką sutarkuoti smulkia tarką, sudėti kalakutieną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, masę gerai išmaišyti ir prikimšti makaronus. Prikimštus makaronus sudėti į verdantį vandenį ir virti ant vidutinės ugnies 20min. Į stiklinį indą supilti grietinės ir pomidorų pastos mišinį, ant kurio sudėti išvirtus makaronus, apibarstyti sūriu ir apkepti orkaitėje 180C, 10-15min.
KOMENTARAS: Skaniausia, kai makaronai gausiai apibarstyti fermentiniu sūriu, tik šį kartą jo daug neturėjau. Pomidorų pastą galima keisti pomidorų padažu arba smulkiai pjaustytais konservuotais pomidorais be odelių.
Aš darau panašiai, tik faršo prikimštus makaronus (nevirtus) dedu tiesiai į kepimui orkaitėje tinkantį indą ir viską apipilu (pagal nuotaiką :))) arba bešamelio padažu, arba pomidoriniu padažu (pomidorus nuplikius nulupu, sutarkuoju burokine tarka, beriu šiek tiek druskos, pipirų, česnakiuko, galima dar kokių mėgstamų prieskokių). Padažo reikia, kad (beveik) semtų makaronus, žodžiu gana gausiai, ir tada šauti į orkaitę. Makaronai tada gaunasi ne tokie subliūškę kaip išvirus. Bebaigiant kepti, žinoma, viską gausiai sūriu apibarstyti :) Skanu, pamėgink ;)
AtsakytiPanaikintiAš taip pat kepu ir orkaitėje, tik vietoj pomidorų dedu pomidorų pastos, man su ją skaniau. Bet asmeniškai man skaniau ir natūraliau, kai prikimšti makaronai verdami, todėl orkaitėje kepu labai retai. Jei noriu "orkaitinių" tada mieliau darau lazaniją. Ačiū už Tavąjį receptuką.
AtsakytiPanaikinti