GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-29

ĮDARYTI MAKARONAI


300g stambiai maltos kalakutienos
15-18vnt storų vamzdinių makaronų
1 maža morka
1 mažas svogūnas
1 mažas kiaušinis
4 skiltelės česnako
Prieskonių
Padažui:
3 v.š. grietinės
3 v.š. pomidorų pastos
Apibarstymui:
100-200g fermentinio sūrio

Svogūną ir morką sutarkuoti smulkia tarką, sudėti kalakutieną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, masę gerai išmaišyti ir prikimšti makaronus. Prikimštus makaronus sudėti į verdantį vandenį ir virti ant vidutinės ugnies 20min. Į stiklinį indą supilti grietinės ir pomidorų pastos mišinį, ant kurio sudėti išvirtus makaronus, apibarstyti sūriu ir apkepti orkaitėje 180C, 10-15min.

KOMENTARAS: Skaniausia, kai makaronai gausiai apibarstyti fermentiniu sūriu, tik šį kartą jo daug neturėjau. Pomidorų pastą galima keisti pomidorų padažu arba smulkiai pjaustytais konservuotais pomidorais be odelių.

2 komentarai:

  1. Aš darau panašiai, tik faršo prikimštus makaronus (nevirtus) dedu tiesiai į kepimui orkaitėje tinkantį indą ir viską apipilu (pagal nuotaiką :))) arba bešamelio padažu, arba pomidoriniu padažu (pomidorus nuplikius nulupu, sutarkuoju burokine tarka, beriu šiek tiek druskos, pipirų, česnakiuko, galima dar kokių mėgstamų prieskokių). Padažo reikia, kad (beveik) semtų makaronus, žodžiu gana gausiai, ir tada šauti į orkaitę. Makaronai tada gaunasi ne tokie subliūškę kaip išvirus. Bebaigiant kepti, žinoma, viską gausiai sūriu apibarstyti :) Skanu, pamėgink ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš taip pat kepu ir orkaitėje, tik vietoj pomidorų dedu pomidorų pastos, man su ją skaniau. Bet asmeniškai man skaniau ir natūraliau, kai prikimšti makaronai verdami, todėl orkaitėje kepu labai retai. Jei noriu "orkaitinių" tada mieliau darau lazaniją. Ačiū už Tavąjį receptuką.

    AtsakytiPanaikinti