GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-29

OBUOLIŲ PYRAGAS SU DŽIOVINTOMIS PAPAJOMIS


80g sviesto
60g aliejaus
1 stiklinės cukraus
5 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stilinė grietinės
2 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
6 dideli obuoliai
70g smulkiai pjaustytų džiovintų papajų
40g lazdyno arba graikiškų riešutų
1 v.š. cukraus

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų ir atvėsusį lydytą sviestą, išmaišyti, supilti grietinę, išmaišyti, suberti miltus kartu su kepimo milteliais ir gautą masę gerai išmaišyti.
Įdarui obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka, sudėti džiovintas papajas, smulkintus riešutus, suberti cukrų ir išmaišyti.
Pusę tešlos supilti į skardą, ant jos paskirstyti įdarą, užpilti likusia tešla ir kepti 45min, 160-170C.

KOMENTARAS: šlapias egzotinio skonio pyragas. O obuolių galima dėti ir daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą