![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb8Vw2iwrDksOrELz5-pTtVOQJXaVLD0C5ZdkT42D_gBEidNXry9hVBqobZcGul0qFtXIR6bv7iYm3b2g-vGsbs8oJm8TeaOCxG8a9veTeXE4c8ip5M9VyRY6EOI5b1_9AIyFFoEKige-A/s320/72.2..jpg)
100g sviesto
160g miltų
1 v.š. cukraus
2 dideli kiaušiniai
260g pieno
Žiupsnelis druskos
Vandenį užvirti kartu su pjaustytu sviestu, cukrumi, druska. Gautą skystį greitai supilti ant persijotų miltų ir intensyviai maišyti. Nenustojus maišyti vieną po kito supilti kiaušinius, kol gausis elastinga, vientisa, blizgi tešla. Ar gera tešla galima patikrinti ir taip: tarp dviejų pirštų paimti tešlos ir atitraukti pirštus vieną nuo kito, tešla turi būti tąsi ir nenutrūkti. Tešla turi būti tokio kietumo, kad įspausti į skardą sausainiai išlaikytų savo formą ir nesklistų. Gautą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir formuoti sausainius. Kepti 25-30min, 200-220C. Pirmąsias 10-15min negalima atidaryti orkaitės durelių, nes sausainiai sukris.
Šaltinis Knyga „Kepiniai“
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEuNltJlf0rB-rcq9QDPEkv1GVI_y6ByL9h4PZPsii8DQgV0PEULI8wJnAh7XvXOUK_j-A2asqmnLyUYKWYJIP6IWwH3mxnP8cAn024R25Ehqb0qAkcXG_vaLoQIxRttSMRU3stjQCjv88/s320/72.1..jpg)
KOMENTARAS: Pagaliau išdrįsau pasigaminti. Išėjo 11 didelių sausainių. Juos įdariau pirktiniu kremu skirtu pertepti tortus. Dėjau 3 mažus kiaušinius ir kepiau 190C, 20min, antroje lentynoje nuo apačios vėjelio funkcija. Atidarius dureles sausainiai truputėli subliuško, nors buvo labai gražiai įsipūtę. Gavosi skanūs, tokie kokių ir norėjau.
Komentaras iš knygos: Jei kepimo temperatūra per žema, pyragaičiai neiškyla, jei per aukšta –mažai iškyla, jų paviršius labai sutrūkinėja, galai užsiriečia į viršų, deformuojasi.
Tešlos kietumas reguliuojamas kiaušiniais. Jei matoma, kad tešla reikiamo kietumo ir kiaušinių dar yra, tai visų ir nesudėti, o jei per kietą įdedama daugiau kiaušinių, nei nurodyta recepte.
Jei į tešlą dedama kepimo miltelių jie sumaišomi su paskutiniu kiaušiniu ir įsukami į tešlą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą