
Tešla:
80g sviesto
1 stiklinė miltų
1 mažas kiaušinis
2 v.š. cukraus
1a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
0,5 stiklinės aguonų
3-4 v.š. pieno
110g kambario temperatūros sviesto
2-3 v.š. cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 kambario temperatūros kiaušinis
5-6 v.š. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Galajus:
1 citrinos sultys
10 v.š. cukraus pudros
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vis pamirkant į šį mišinį burokine tarka sutarkuoti sviestą. Įdėti kiaušinį, suberti cukrų ir išminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir 30 min padėti į šaldymo kamerą. Įdarui aguonas užpilti pienu ir išmaišyti. Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, sudėti citrinos žievelė, aguonas ir išmaišyti. Lėtai plakant mikseriu supilti miltus kartu su kepimo milteliais. Išimti iš šaldymo kameros tešlą, tolygiai paskleisti skardoje, ant jos sudėti varškės masę ir kepti 25min, 180C. Ataušusį pyragą apipilti glajumi (citrinos sultys gerai išmaišyti su persijota cukraus pudra).

KOMENTARAS: kepiau 23cm skersmens skardoje. Skanus, nesausas pyragas. Tikras atradimas aguonų mėgėjams. Glajus būtinas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą