GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-06-22

GREITAI PAGAMINAMI FLORENTINAI



150g kukurūzų dribsnių (cornflakes)
200g kondensuoto pieno
100g džiovintų spanguolių
50g kokoso drožlių
Kukurūzų dribsnius užpilti kambario temperatūros kondensuotu pienu, suberti spanguoles, kokoso drožles ir išmaišyti iki vientisos masės. Masė neturi būti skysta, o klampi, atrodo, kad kondensuoto pieno per mažai, bet jei jo bus per daug kepant jis išbėgs. Ant kokybiško kepimo popieriaus iškloto ant orkaitės skardos dėti po šaukštą masės ir kepti 190C, 7min.


KOMENTARAS:  greitai pagaminami ir be galo skanūs, valgai ir negali sustoti:) Džiovintas spanguoles ir kokoso drožles galima keisti viskuo ką mėgstate. Galima ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi tolygiai paskleisti visą masę ir kepti kaip vieną didelį sausainį, o iškepusį tiesiog sulaužyti. Tik kepti reiktų maždaug 12min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą