GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-06-22

VIŠTŲ BLAUZDELĖS KEPTOS ORKAITĖJE SU DARŽOVĖMIS



700-800g vištų blauzdelių be kaulo
7 vidutinės bulvės
2 dideli pomidorai
200g žalių alyvuogių be kaulo
0,5 mažos citrinos sulčių
prieskoniai

Vištieną bent pusvalandžiui pamarinuoti prieskoniuose ir apkepti keptuvėje. Bulves perpjauti pusiau ir apvirti 10min pasūdytame vandenyje. Į kepimo indą sudėti vištieną, bulves, alyvuoges, griežinėliais pjaustytus pomidorus, apšlakstyti citrinos sultimis ir kepti 200C, 35min.





KOMENTARAS:  patiekus apibarsčiau pipirne, kurios labai tiko prie šio patiekalo. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą