GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-01-03

TRAŠKI ŽUVIS KINIETIŠKAI



500-600g žuvies filė
3-4 v.š. krakmolo
2 vidutinės morkos
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė paprika
2 kiaušinių baltymai
Padažui:
200ml vandens
4 v.š. cukraus
3 v.š. sojų padažo
2 v.š. ryžių acto

Žuvį supjaustyti stambesniais gabalais ant jų sudėti iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Žuvies gabaliukus apvolioti krakmole ir dalimis iškepti kaitrioje keptuvėje.  
Morkas ir papriką supjaustyti juostelėmis, svogūną pusžiedžiais. Daržoves iki minkštumo iškepti keptuvėje.
Padažui į mažą keptuvę supilti vandenį, sojų padažą, ryžių actą, suberti cukrų ir kaitinti kol sutirštės.
Keptą žuvį sudėti atgal į keptuvę kartu su daržovėmis, užpilti gautu padažu ir viską maišant pašildyti.

KOMENTARAS:  kiaušinio trynius sunaudojau kinietiškiems ryžiams. 

2 komentarai:

  1. Sveika, kelių kiaušinių baltymai turi būti naudojami?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastebėjimą dėl baltymų, jau pataisiau. Naudojami 2 kiaušinių baltymai. Skanaus!

      Panaikinti