GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-26

MIELINĖS BANDELĖS SU VARŠKĖS ĮDARU



300g miltų
2 kiaušinio tryniai
50g sviesto
10g sausų mielių
6 v.š. cukraus
150ml šilto pieno
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
350g varškės
1 kiaušinio trynys
0,5 mažos citrinos sulčių
1 a.š. vanilinio cukraus
1v.š. cukraus
1 sauja razinų

Į šiltą pieną suberti cukrų ir mieles, kad jos suputotų. Į dubenį suberti miltus, druską, supilti tirpintą sviestą, kiaušinių trynius ir pakilusias mieles. Išminkyti tešlą ir pakildinti. Tešlą padalinti į 16 dalių, iš kiekvienos suformuoti storą blynelį, per vidurį stiklinės pagalba įspausti duobutę ir į ją sudėti varškės masę (
sumaišyti visus išvardintus ingridientus). Apibarstyti razinomis, arba jas įmaišyti į varškės masę. Bandeles kepti 180C, 20min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą