GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-26

FARŠO KREPŠELIAI SU DARŽOVĖMIS IR KEPTOMIS BULVĖMIS


600-700g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
Prieskoniai
1 didelė morka
2 maži svogūnai
2 skiltelės česnako
Pomidorų padažo
Fermentinio sūrio
10-12 nedidelių bulvių
Alyvuogių aliejaus

Morką ir svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir apkepti. Įmaišyti smulkiai supjaustytą česnaką. Faršą sumaišyti su kiaušiniu ir prieskoniais. Iš faršo suformuoti krepšelius ir sudėti apkeptas daržoves. Sudėti į kepimo formą, kartu su bulvėmis. Bulves įpjauti kas 0,5cm, paliekant apačioje 0,5-1cm. Bulves gausiai aptepti alyvuogių aliejumi. Kepti 200C, 40-45min. Prieš baigiant kepti ant faršo su daržovėmis uždėti po 1v.š. pomidorų padažo ir sūrio gabalėlį.

Šaltinis Supermama.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą