GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-08-18

NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS


2,4kg pomidorų
3 vidutinio dydžio svogūnai
6 skiltelės česnako
9 v.š. alyvuogių aliejaus
3 a.š. rudojo cukraus
1 v.š. su kaupu džiovinto baziliko arba 6 saujos šviežio baziliko
1l vandens
Druskos
Šviežiai maltų pipirų

Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti ir pakepinti alyvuogių aliejuje, kol suminkštės (neperkepti). Sudėti nuluptus supjaustytus pomidorus su visomis sultimis, suberti baziliką, pabarstyti druska, šviežiai maltais pipirais, supilti vandenį ir užvirti. Kai pradės virt, sumažinti ugnį ir troškinti 20 - 30 min, kol išgaruos vanduo ir sutirštės padažas.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Nerealus padažas. Sūnus net nesuprato, kad valgo naminį, o ne pirktinį. Kaip tik buvau išdžiovinus bazilikus, tai teko dėti nešviežius, bet skonis tikrai nenukentėjo. Man prireikė 35min kol pakankamai sutirštėjo. Iš šio kiekio išėjo 1,5 naminio pomidorų padažo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą