
2,4kg pomidorų
3 vidutinio dydžio svogūnai
6 skiltelės česnako
9 v.š. alyvuogių aliejaus
3 a.š. rudojo cukraus
1 v.š. su kaupu džiovinto baziliko arba 6 saujos šviežio baziliko
1l vandens
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti ir pakepinti alyvuogių aliejuje, kol suminkštės (neperkepti). Sudėti nuluptus supjaustytus pomidorus su visomis sultimis, suberti baziliką, pabarstyti druska, šviežiai maltais pipirais, supilti vandenį ir užvirti. Kai pradės virt, sumažinti ugnį ir troškinti 20 - 30 min, kol išgaruos vanduo ir sutirštės padažas.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Nerealus padažas. Sūnus net nesuprato, kad valgo naminį, o ne pirktinį. Kaip tik buvau išdžiovinus bazilikus, tai teko dėti nešviežius, bet skonis tikrai nenukentėjo. Man prireikė 35min kol pakankamai sutirštėjo. Iš šio kiekio išėjo 1,5 naminio pomidorų padažo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą