
Biskvitui:
60g miltų
2 kiaušiniai
100g cukraus
50g krakmolo
1 v.š. karšto vandens
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
200g braškinio desertinio varškės kremo
250g maskarponės sūrio
400g grietinėlės
260g braškinio jogurto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
150g cukraus pudros
2 pokeliai braškių žėlė
Biskvitui į kiaušinius supilti karštą (neverdantį) vandenį ir išplakti iki putų. Lėtai plakant pilti cukrų ir dar plakti 2-3min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir persijoti. Puse miltų supilti į masę, gerai išmaišyti šaukštu, tada supilti kitą pusę ir vėl gerai išmaišyti. Rudajam biskvitui į miltus įmaišyti kakavos miltelius. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą. Kepti 20min, 180C.
Kremui žėlė ssupilti į 250ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Į indą supilti jogurtą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, sudėti varškės kremą, maskarponės sūrį ir išplakti iki vientisos masės. Atvėsusią žėlė supilti į gautą masę. Viską išplakti ir pastatyti į šaldytuvč, kad pradėtų stingti (5-10min). Iki standumo išplakti grietinėlę ir įmaišyti į pradėjusią stingti masę.
Torto formavimas. Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Vieną dalį supjaustyti kubeliais. Dubenį, kuriame formuosim tortą iškloti maistine plėvele, pilti 1/3 kreminės varškės, pabarstyti puse biskvitų gabalėlių, pilti pusę likusios kreminės masės, pabarstyti likusiais biskvito gabalėliais, supilti likusią kreminę varškę ir uždengti biskvito lakštu, taip kad kraštai panirtų į kreminę masę. Uždengti maistine plėvele ir nakčiai palikti šaldytuve, kad sustingtų. Tortą atsargiai apversti ant serviravimo lėkštės, nuimti maistinę plėvelę ir papuošti šokoladiniu kremu. Išpiešti veidą.
KOMENTARAS: paprastas, gaivus, vasariškas tortas. Biskvito skersmuo 20cm.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą