GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-09

TORTAS „BORUŽĖ“


Biskvitui:
60g miltų
2 kiaušiniai
100g cukraus
50g krakmolo
1 v.š. karšto vandens
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
200g braškinio desertinio varškės kremo
250g maskarponės sūrio
400g grietinėlės
260g braškinio jogurto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
150g cukraus pudros
2 pokeliai braškių žėlė

Biskvitui į kiaušinius supilti karštą (neverdantį) vandenį ir išplakti iki putų. Lėtai plakant pilti cukrų ir dar plakti 2-3min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir persijoti. Puse miltų supilti į masę, gerai išmaišyti šaukštu, tada supilti kitą pusę ir vėl gerai išmaišyti. Rudajam biskvitui į miltus įmaišyti kakavos miltelius. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą. Kepti 20min, 180C.
Kremui žėlė ssupilti į 250ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Į indą supilti jogurtą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, sudėti varškės kremą, maskarponės sūrį ir išplakti iki vientisos masės. Atvėsusią žėlė supilti į gautą masę. Viską išplakti ir pastatyti į šaldytuvč, kad pradėtų stingti (5-10min). Iki standumo išplakti grietinėlę ir įmaišyti į pradėjusią stingti masę.
Torto formavimas. Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Vieną dalį supjaustyti kubeliais. Dubenį, kuriame formuosim tortą iškloti maistine plėvele, pilti 1/3 kreminės varškės, pabarstyti puse biskvitų gabalėlių, pilti pusę likusios kreminės masės, pabarstyti likusiais biskvito gabalėliais, supilti likusią kreminę varškę ir uždengti biskvito lakštu, taip kad kraštai panirtų į kreminę masę. Uždengti maistine plėvele ir nakčiai palikti šaldytuve, kad sustingtų. Tortą atsargiai apversti ant serviravimo lėkštės, nuimti maistinę plėvelę ir papuošti šokoladiniu kremu. Išpiešti veidą.

KOMENTARAS: paprastas, gaivus, vasariškas tortas. Biskvito skersmuo 20cm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą