Pagrindas:
50g sviesto
100g miltų
50g cukraus
50g maltų migdolų
Įdaras:
600g varškės
4 kiaušiniai
20g krakmolo
150g kondensuoto pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 apelsinų žievelės
1 apelsino sultys
Šaltą sviestą sutarkuoti, vis pamirkant į miltus ir sumaišyti su likusiais produktais skirtais pagrindui, kol gausis masė panaši į šlapią smėlį. Kepimo popieriumi iškloti torto formą, sudėti gautą masę, išlyginti ir kepti 180C, 15min. Pilnai atvėsinti.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuoti apelsinų žieveles, supilti apelsino sultis, kondensuotą pieną. Kiaušinius labai gerai išplakti ir labai gerai sumaišyti su varškės mase. Pilti masę ant paruošto pagrindo ir kepti orkaitėje 180C, 10min, tuomet dar kepti 140C, 30min. Iškepusio torto kraštai t.b. tvirti, o viduriukas šiek tiek „judantis“. Jei kraštai nesukietėjo, dar pakepti 5min.
Iškepus tortą, nuimti formos kraštus ir įstatyti atgal į išjungtą orkaitę dar 1val. Orkaitės dureles reikia palikti šiek tiek praviras. Po to tortą bent 2val atvėsinti šaldytuve (geriausia per naktį).
Viršų papuošti skysta karamele ir skaldytu griliažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą