GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-08-14

VARŠKĖS TORTAS



Pagrindas:
50g sviesto
100g miltų
50g cukraus
50g maltų migdolų
Įdaras:
600g varškės
4 kiaušiniai
20g krakmolo
150g kondensuoto pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 apelsinų žievelės
1 apelsino sultys


Šaltą sviestą sutarkuoti, vis pamirkant į miltus ir sumaišyti su likusiais produktais skirtais pagrindui, kol gausis masė panaši į šlapią smėlį. Kepimo popieriumi iškloti torto formą, sudėti gautą masę, išlyginti ir kepti 180C, 15min. Pilnai atvėsinti.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuoti apelsinų žieveles, supilti apelsino sultis, kondensuotą pieną. Kiaušinius labai gerai išplakti ir labai gerai sumaišyti su varškės mase. Pilti masę ant paruošto pagrindo ir kepti orkaitėje 180C, 10min, tuomet dar kepti 140C, 30min. Iškepusio torto kraštai t.b. tvirti, o viduriukas šiek tiek „judantis“. Jei kraštai nesukietėjo, dar pakepti 5min.
Iškepus tortą, nuimti formos kraštus ir įstatyti atgal į išjungtą orkaitę dar 1val. Orkaitės dureles reikia palikti šiek tiek praviras. Po to tortą bent 2val atvėsinti šaldytuve (geriausia per naktį).
Viršų papuošti skysta karamele ir skaldytu griliažu.



KOMENTARAS:  Papuošimui sunaudojau 30vnt mini griliažo ir ¼ skystos karamelės .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą