GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-14

ORKAITĖJE KEPTI KUKULIAI


500g kiaulienos faršo
1 kiaušiniai
1 nedidelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 morka
8-10 nedidelės bulvės
4 v.š. grietinės
4 v.š. pomidorų padažo
1 stiklinė karšto vandens
Prieskoniai

Svogūną supjaustyti kubeliais (jei turite jėgos galima išspausti per česnako spaustuvą, bus skaniau), susmulkinti česnaką. Į kiaulienos faršą sudėti svogūną ir česnakus, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, gerai išmaišyti ir suformuoti 10 kukulių. Juos kartu su nuluptomis bulvėmis sudėti į stiklinį kepimo indą, tarp jų sudėti burokine tarka sutarkuotą morką. Užpilti karštu vandeniu. Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu ir šaukštu uždėti tarp bulvių ir kukulių.

Kepti 40min, 200C.

Tiems, kurie nemėgsta bulvių


KOMENTARAS: Paprastas receptas, lengva pagaminti, o svarbiausia nereikia stovėti prie viryklės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą