
3 stiklinės tarkuotų morkų
180g sviesto arba margarino
1 stiklinė cukraus
3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 citrinų žievelės
3 a.š. kepimo miltelių
Sviestą gerai ištrinti su cukrumi, sudėti gerai išplaktus kiaušinius, morkas, citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Kepti 45min, 180C. Atvėsusį keksą aplieti cukraus pudros glajumi (persijotą cukraus pudrą sumaišyti su šiltu vandeniu, taip kad galima būtų lengvai apipilti, bet kad nebūtų labai skystas. Gerai išmaišius iškart apipilti keksą, nes glajus greitai stingsta).

Į tešlą įmaišytos dvi saujos razinų:

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Morkų keksas + stiklinė pieno = idealus derinys. Seniai valgiaus tokį skanų keksą! Jis idealus - minkštas, NEsausas, o morkų nesijaučia. Aš citrinų žievelių nedėjau. Morkas tarkavau burokine tarka.
Labai skaniai atrodo. Kažką su morkomis vis ruošiuos kepti ir niekaip neiškepu... Net gėda jau :)
AtsakytiPanaikintiJis ne tik skaniai atrodo, bet ir yra laaaaabai skanus, mūsų šeimoje suvalgomas per kelias dienas.
AtsakytiPanaikinti