GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-15

BULVIŲ PICA


6 vidutinio dydžio bulvės
400g kiaulienos faršo
3 kiaušiniai
200g fermentinio sūrio
3 v.š. grietinės
3 v.š. miltų
Prieskoniai

Bulves nuskusti, sutarkuoti burokine tarka ir tolygiai paskirstyti skardoje. Du kiaušinius, grietinę, miltus sumaišyti iki vientisos masės ir užpilti ant tarkių. Į faršą įmušti kiaušinį suberi prieskonius, gerai išmaišyti ir tolygiai paskirstyti ant tarkių. Faršą apibarstyti burokine tarka sutarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepti 35-40min, 200C.


KOMENTARAS: Kepiau 23cm*34cm skardoje. Kitą kart kepdama iškart sūrio nebarstysiu, o tik prieš pat baigiant kepti. Asmeniškai man skanesnė buvo sekančią dieną pašildyta keptuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą