
Tešla:
80g sviesto
1 stiklinės miltų
1 mažas kiaušinis
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
500g varškės
0,5 stiklinė cukraus
3 kiaušinio tryniai
2 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. manų kruopų
100g grietinės
Suflė:
3 kiaušinio baltymai
5 v.š. cukraus pudros
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vis pamirkant į šį mišinį burokine tarka sutarkuoti sviestą. Įdėti kiaušinį, suberti cukrų ir išminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir 30 min padėti į šaldymo kamerą. Įdarui varškę pertrinti per sietelį, supilti cukrų, manų kruopas, vanilinį cukrų, sudėti grietinę ir kiaušinių trynius ir viską išmaišyti iki vientisos masės. Išimti iš šaldymo kameros tešlą, tolygiai paskleisti skardoje ir ant jos sudėti varškės masę. Kepti 30min, 180C. Suflė sluoksniui kiaušinio baltymus suplakti su cukraus pudra. Ją tolygiai paskirstyti ant varškės sluoksnio ir kepti 10-15min, kol suflė pasidarys auksinės – rudos spalvos. Pyragui duoti atvėsti, kad suflė viršuje pasirodytų „angelo ašaros“.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Kepiau 23cm skersmens skardoje. Į tešlą dėjau didelį kiaušinį, tai papildomai įdėjau 1 v.š. miltų. Suflė sluoksnis parudavo per 8min. „Angelo ašaros“ pasirodė po 30min, bet tik tose vietose kur suflė spalva buvo šviesesnė nei ruda. Pyragas tikrai labai skanus, tik kitą kart mažiau apkepsiu suflė, gal tada daugiau ašarų pasirodys ir po varškės sluoksnių įdėsiu savo firminės obuolių-moliūgų uogienės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą