GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-15

PYRAGAS „ANGELO AŠAROS“


Tešla:
80g sviesto
1 stiklinės miltų
1 mažas kiaušinis
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
500g varškės
0,5 stiklinė cukraus
3 kiaušinio tryniai
2 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. manų kruopų
100g grietinės
Suflė:
3 kiaušinio baltymai
5 v.š. cukraus pudros

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vis pamirkant į šį mišinį burokine tarka sutarkuoti sviestą. Įdėti kiaušinį, suberti cukrų ir išminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir 30 min padėti į šaldymo kamerą. Įdarui varškę pertrinti per sietelį, supilti cukrų, manų kruopas, vanilinį cukrų, sudėti grietinę ir kiaušinių trynius ir viską išmaišyti iki vientisos masės. Išimti iš šaldymo kameros tešlą, tolygiai paskleisti skardoje ir ant jos sudėti varškės masę. Kepti 30min, 180C. Suflė sluoksniui kiaušinio baltymus suplakti su cukraus pudra. Ją tolygiai paskirstyti ant varškės sluoksnio ir kepti 10-15min, kol suflė pasidarys auksinės – rudos spalvos. Pyragui duoti atvėsti, kad suflė viršuje pasirodytų „angelo ašaros“.


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Kepiau 23cm skersmens skardoje. Į tešlą dėjau didelį kiaušinį, tai papildomai įdėjau 1 v.š. miltų. Suflė sluoksnis parudavo per 8min. „Angelo ašaros“ pasirodė po 30min, bet tik tose vietose kur suflė spalva buvo šviesesnė nei ruda. Pyragas tikrai labai skanus, tik kitą kart mažiau apkepsiu suflė, gal tada daugiau ašarų pasirodys ir po varškės sluoksnių įdėsiu savo firminės obuolių-moliūgų uogienės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą