
1 didelė kopūsto galva
700-800g kiaulienos faršo
1-2 kiaušiniai
2 svogūnai
6 skiltelės česnako
1-2 morkos
Prieskoniai
Padažui:
1 stiklinė vandens
1-2 v.š. miltų
2-3 v.š. grietinės
2 v.š. pomidorų padažo
Kopūsto galva apverdama, kad lapai lengvai atsiskirtų. Į faršą dėti virtus ryžius, kiaušinius, išspaustą česnaką, smulkiai pjaustytus svogūnus, prieskonius ir išmaišyti. Ant kopūsto lapo dėti faršo įdarą ir formuoti balandėlį. Balandėlius sudėti į verdantį vandenį, kad apsemtų 2/3 balandėlių. Tarp balandėlių sudėti burokine tarka tarkuotas morkas. Balandėliai troškinami ant silpnos ugnies apie 1,5val. Likus 30 min iki troškinimo pabaigos ant balandėlių supilti padažą ( vandenį sumaišyti su grietine, pomidoru padažu ir tik tada įmaišyti miltus).
KOMENTARAS: Jei prieš pilant padažą per daug skysčio truputį nupilti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą