![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPMb_SyXWYTn9ajOIQsUFrWcX1e-7EdQOF4HxGnMcdrZ67WHiIzLeYmZOv-PELIa2rFLliWW4bZGi-ohkDw_Jvtkgbk3HPlFrABDLMjELjSUqqjap1_prUINDTrC4KTVy5BNDEIhG0pl4a/s320/64.1..jpg)
520 gr. miltų
1 a.š. druskos
1/3 puodelio šilto vandens (puodelis 237 ml)
1 puodelis šilto pieno (puodelis 237 ml)
3 v.š. cukraus
2 v.š. tirpinto sviesto
7 gr. sausų mielių
Dubenyje sumaišyti miltus su druska. Kitame dubenyje sumaišyti pieną, vandenį, cukrų, tirpintą sviestą ir mieles. Vis pamaišant palaikyti, kol mielės ištirps ir pradės putoti - 10-15 min. Tuomet supilti skystąjį mišinį į miltus ir maišyti, kol tešla taps tąsi ir elastinga. Stalą pabarstyti miltais, išversti ant jo tešlą, ir vis pridedant po truputį miltų minkyti apie 5 min. Tešla turi beveik nelipti prie rankų, bet būti labai minkšta. Uždengti ir kildinti šiltai, kol padvigubės.
Pakilusią dar kartą paminkyti apie 5 min. ant miltais pabarstyto stalo. Jei tešla vis dar limpa - minkydami pasitepkite rankas aliejumi, kad nereikėtų į tešlą berti miltų. Dedame tešlą į pailgą kepimo formą (manosios išmatavimai 35 x 13 cm.), išklotą kepimo popieriumi, ir dar kartą kildiname, kol padvigubės.
Pakilusią duoną aptepame tirpintu sviestu ir kepame 190 C orkaitėje 40-50 min. Iškepusią visiškai atvėsiname ant grotelių.
Šaltinis receptas pasiskolintas iš čia
KOMENTARAS: sumuštinių duoną kepiau stačiakampėje formoje 19cm*19cm. Tešlą kildinau orkaitėje 20-30C, maždaug 20-30min. Man ji skaniausia keptiems sumuštiniams.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą