
180g varškės
1 didelis kiaušinis
110g miltų
5 g cukraus
žiupsnelis druskos
15g vanilinio cukraus
3g sodos
5g acto (sodai gesinti)
aliejaus virimui
Cukraus pudros apibarstymui
Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!
Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Pasveriame miltus, dedame juos šalia. Tuo tarpu imame sodą, gesiname ją actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.
Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę. Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis receptas pasiskolintas iš čia
KOMENTARAS: Aš vietoj sodos dėjau 5g kepimo miltelių. Išėjo 18 spurgų. Spurgos tikrai vertos dėmesio!!! Kitą kart darysiu iš dvigubos normos, nes labai greit „ištirpo“.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą