GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-11

LIETINIAI BLYNAI SU PADAŽU


Lietinių tešla:
2,5 stiklinės miltų
750ml pieno
2 kiaušiniais
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
50-70ml aliejaus
Aptepti:
50g sviesto
Padažui:
300g kiaulienos faršo
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
200g grietinės
100-150ml pieno
2 v.š. pomidorų padažo
Prieskonių

Visus produktus skirtus lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai bus tamprūs ir neplyš vyniojant.
Padažui į kiaulienos faršą suberti prieskonius ir gerai išmaišius apkepti keptuvėje, tada sudėti labai smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles ir toliau kepti, kol suminkštės daržovės. Sudėti grietinę, pomidorų padažą, supilti pieną, įberti prieskonių, gerai išmaišyti ir kelias minutes pakepti. Supilti į gilią lėkštę ir patiekti kartu su lietiniais blynais. Valgant padažą dėti šaukštu ant susukto lietinio arba tiesiog lietiniu jį pasemti iš lėkštės.

KOMENTARAS: Per Užgavėnes mama prie lietinių blynų visada gamindavo riebų padažą, šį kart tokio nesinorėjo, todėl gaminau su faršu. Jei norisi tirštesnio padažo pieną pilti sumaišytą su 1 a.š. miltų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą