
Lietinių tešla:
2,5 stiklinės miltų
750ml pieno
2 kiaušiniais
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
50-70ml aliejaus
Aptepti:
50g sviesto
Padažui:
300g kiaulienos faršo
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
200g grietinės
100-150ml pieno
2 v.š. pomidorų padažo
Prieskonių
Visus produktus skirtus lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai bus tamprūs ir neplyš vyniojant.
Padažui į kiaulienos faršą suberti prieskonius ir gerai išmaišius apkepti keptuvėje, tada sudėti labai smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles ir toliau kepti, kol suminkštės daržovės. Sudėti grietinę, pomidorų padažą, supilti pieną, įberti prieskonių, gerai išmaišyti ir kelias minutes pakepti. Supilti į gilią lėkštę ir patiekti kartu su lietiniais blynais. Valgant padažą dėti šaukštu ant susukto lietinio arba tiesiog lietiniu jį pasemti iš lėkštės.
KOMENTARAS: Per Užgavėnes mama prie lietinių blynų visada gamindavo riebų padažą, šį kart tokio nesinorėjo, todėl gaminau su faršu. Jei norisi tirštesnio padažo pieną pilti sumaišytą su 1 a.š. miltų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą