GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-11

ELNIENOS TROŠKINYS


1kg marinuotos elnienos su kaulu
1 didelė morka
2 svogūnai
3-4 skiltelės česnako
4-5 v.š. pomidorų padažo
Prieskonių

Marinuotos elnienos gabalai 10min apverdami, tik vandenyje. Tada vanduo išpilamas, gabalai nuplaunami, pilamas naujas vanduo ir verdama jau su prieskoniai (lauro lapais, pipirais, druska), kol mėsa atšoks nuo kaulo. Tai užtruks 1-1,5val priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio. Išvirta mėsa nuimama nuo kaulų, nuplėšiamos plėvės ir smulkiai supjaustoma. Svogūnai supjaustomi, morkos sutarkuojamos burokine tarka, česnakų skiltelės susmulkinamos ir daržovės apkepamos keptuvėje. Tada sudėti elnieną, įpilti 2-3 samčius sultinio kuriame ji virė ir patroškinti, kol beveik išgaruos sultinys. Sudėti pomidorų padažą, gerai išmaišyti ir dar kelias min pakepti.

KOMENTARAS: gavau dovanų jau išmarinuotą elnieną. Nesu iš jos nieko gaminusi, net jos skonio neįsivaizdavau. Panaršius interneto platybėse neradau dėmesio verto recepto, todėl teko jį kurti pačiai. Skonis nėra įprastas mūsų receptoriams, nes mėsa truputėlį kartoka, bet paįvairinimui visai neblogai gavosi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą