
1kg marinuotos elnienos su kaulu
1 didelė morka
2 svogūnai
3-4 skiltelės česnako
4-5 v.š. pomidorų padažo
Prieskonių
Marinuotos elnienos gabalai 10min apverdami, tik vandenyje. Tada vanduo išpilamas, gabalai nuplaunami, pilamas naujas vanduo ir verdama jau su prieskoniai (lauro lapais, pipirais, druska), kol mėsa atšoks nuo kaulo. Tai užtruks 1-1,5val priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio. Išvirta mėsa nuimama nuo kaulų, nuplėšiamos plėvės ir smulkiai supjaustoma. Svogūnai supjaustomi, morkos sutarkuojamos burokine tarka, česnakų skiltelės susmulkinamos ir daržovės apkepamos keptuvėje. Tada sudėti elnieną, įpilti 2-3 samčius sultinio kuriame ji virė ir patroškinti, kol beveik išgaruos sultinys. Sudėti pomidorų padažą, gerai išmaišyti ir dar kelias min pakepti.
KOMENTARAS: gavau dovanų jau išmarinuotą elnieną. Nesu iš jos nieko gaminusi, net jos skonio neįsivaizdavau. Panaršius interneto platybėse neradau dėmesio verto recepto, todėl teko jį kurti pačiai. Skonis nėra įprastas mūsų receptoriams, nes mėsa truputėlį kartoka, bet paįvairinimui visai neblogai gavosi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą