
Pusiau sluoksniuota tešla:
900g miltų
200g grietinės
500g sviesto
druskos
Kremas:
300g kondensuoto pieno
500g sviesto
200g serbentų, spanguolių uogienės arba drebučių
1 citrinos sultys ir žievelė
Papuošimui:
100g miltų
25g sviesto
30g grietinės
1 kiaušinio trynys
50g šokolado
Riebalų virimui
Cukraus pudros apibarstymui
Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į tris gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami trys papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi.
Kremui sviestas gerai išsukamas. Sukant toliau po truputį pilamas kondensuotas pienas, dedama uogienė, citrinos sultys ir žievelė. Sukama, kol masė pasidarys puri. Jei uogienė per skysta prieš tai pavirinama.
Iš papuošimui skirtų produktų suminkoma tešla, kočėlu gerai išmušama vis lankstant tešlos kraštus į vidų, kol atsiranda oro pūslelių, 1 valandą laikoma pridengta šaltoje vietoje. Iš tešlos iškočiojamas 2mm storio lakštas ir ratuku, formelėmis arba aštriu peiliu išpjaustomi lapeliai, gėlytės, juostelės ar kitokie papuošimai. Išverdami įkaitintuose riebaluose ir ataušę apibarstomi cukraus pudra.
Sluoksniuotos tešlos papločiai pertepami atšaldytu kremu ir ranka suspaudžiami. Aplyginti šonai ir viršus aptepami tuo pačiu kremu, šonai apklijuojami trupiniais. Viršus padengiamas tirpintu šokoladu ir papuošiamas pagamintais papuošimais.

Šaltinis knyga „Lietuvių valgiai“
KOMENTARAS: Šį tortą (maždaug 3kg) gamino mano mamytė. Tortas nėra labai saldus. Tai torto „Napoleono“ brolis, nes skonis labai panašus.
 
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą