GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-01

DESERTAS „VAIKYSTĖS PRISIMINIMAS“


600g saldžiarūgščių obuolių
0,5l kefyro
200g 40% grietinės
150-200g cukraus
0,5-1 v.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė virinto vandens
1-2 v.š. želatinos

Želatiną užpilti karštu virintu vandeniu ir maišyti kol ištirps. Obuolius nulupti, išimti viduriukus, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į verdantį vandenį ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min, kad suminkštėtų, bet nepavirstų į košę. Išsemti obuolius iš puodo ir gerai nuvarvinti. Kefyrą, grietinę išplakti kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti atvėsusį želatiną, sudėti obuolius, išmaišyti ir supilsčius į desertinius indelius laikyti šaldytuve kol sustings.

KOMENTARAS: Šį desertą vaikystėje darydavo mama, man jis buvo pats mėgstamiausias ir toks išliko iki šių dienų. Paskutinį kart dariau iš dvigubos normos tai išėjo maždaug 3l. Jei neturiu saldžiarūgščių obuolių į verdantį vandenį įdedu 1 v.š. citrinos rūgšties.

3 komentarai:

  1. Koks paprastas ir įdomus desertas. Turėjo gi anksčiau moterys fantazijos iš nieko pagaminti šedevrą. Labai noriu paragauti, pabandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, labai paprastas, lengvai pagaminamas ir laaabai skanus. Jį valgome jau apie 20 metų ir iki šiol mūsų šeimynai jis pats skaniausias.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirmą kartą apie tokį skaitau, bet skamba įdomiai :)

    AtsakytiPanaikinti