
7 gr sausų mielių (arba 1/3 pakelio šlapių)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos. Į dubenį supilti aliejų, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę, druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps elastinga. Tada rankas suvilgyti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas, uždengti maistine plėvele ir dėti į 20 - 30 laipsnių orkaitę, kildinti kol padvigubės, tada nuimti plėvelę ir kepti 30-40min, 180C.
Šaltinis recepto įdėja čia
KOMENTARAS: pirmą kart kepiau batoną ir pirmą kart naudojau mieles. Rezultatas patiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą