GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-01

BATONAS


7 gr sausų mielių (arba 1/3 pakelio šlapių)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos. Į dubenį supilti aliejų, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę, druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps elastinga. Tada rankas suvilgyti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas, uždengti maistine plėvele ir dėti į 20 - 30 laipsnių orkaitę, kildinti kol padvigubės, tada nuimti plėvelę ir kepti 30-40min, 180C.

Šaltinis recepto įdėja čia

KOMENTARAS: pirmą kart kepiau batoną ir pirmą kart naudojau mieles. Rezultatas patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą