
Pagrindas:
400g sausainių (pvz. Gaidelis, arbatiniai ir pan.)
160g sviesto
Kremas:
200g baltojo šokolado
200g Philadelphia sūrio
25g smulkaus cukraus
500g grietinėlės
Sauja šviežių braškių
Papuošimui:
Sauja šviežių braškių
Pagrindui sausainius sumalti virtuviniu kombainu, ant jų supilti ištirpintą sviestą, masę gerai išmaišyti, suberti į 23cm kepimo forma nuimamu kraštu ir gerai suspausti (pvz. stikline). Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kremui suplakti grietinėlę ir sutrinti braškes. Philadelphia sūrį sumaišyti su cukrumi, įdėti plaktą grietinėlę, trintas braškes ir išmaišyti. Į gautą masę įmaišyti išlydytą šokoladą (jis įmaišomas paskutinis, nes tada pradeda stingti masė).
Ant sustingusio pagrindo supilamas sūrio kremas ir papuošiama braškėmis.
KOMENTARAS: Dar vienas sesės gamintas tortas.
Sesės komentaras: Galima daryti su šviežiomis avietėmis, serbentais ar kreminiu kavos likeriu, bet man asmeniškai skaniausias su braškėmis. Labai skanus, saldus ir visos šeimynos mėgstamas tortas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą