GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-03-02
PHILADELPHIA SŪRIO TORTAS SU BRAŠKĖMIS
Pagrindas:
400g sausainių (pvz. Gaidelis, arbatiniai ir pan.)
160g sviesto
Kremas:
200g baltojo šokolado
200g Philadelphia sūrio
25g smulkaus cukraus
500g grietinėlės
Sauja šviežių braškių
Papuošimui:
Sauja šviežių braškių
Pagrindui sausainius sumalti virtuviniu kombainu, ant jų supilti ištirpintą sviestą, masę gerai išmaišyti, suberti į 23cm kepimo forma nuimamu kraštu ir gerai suspausti (pvz. stikline). Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kremui suplakti grietinėlę ir sutrinti braškes. Philadelphia sūrį sumaišyti su cukrumi, įdėti plaktą grietinėlę, trintas braškes ir išmaišyti. Į gautą masę įmaišyti išlydytą šokoladą (jis įmaišomas paskutinis, nes tada pradeda stingti masė).
Ant sustingusio pagrindo supilamas sūrio kremas ir papuošiama braškėmis.
KOMENTARAS: Dar vienas sesės gamintas tortas.
Sesės komentaras: Galima daryti su šviežiomis avietėmis, serbentais ar kreminiu kavos likeriu, bet man asmeniškai skaniausias su braškėmis. Labai skanus, saldus ir visos šeimynos mėgstamas tortas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą