
225 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
Įdaras:
700 g obuolių
200 g žemės riešutų chalvos
Tešlai aptepti:
1 kiaušinio
1 v. š. pieno
2 v. š. cukraus
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Persijoti miltus, suberti į tešlą ir gerai išminkyti. Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir bent porai valandų padėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti, išpjauti viduriukus ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltai pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos taip, kad apskritimo skersmuo būtų apie 30 cm. Perkelti tešlą į 26 cm kepimo formą. Pusę obuolių sudėti ant tešlos, apibarstyti 2/3 chalvos. Tada sudėti kitą pusę obuolių ir apibarstyti likusia chalva. Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos skersmens apskritimą ir uždėti jį ant pyrago. Aptepti kiaušinio-pieno plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti 40min, 180C.

Šaltinis receptas iš šio dienoraščio
KOMENTARAS: Pirmą kart kepiau uždarą pyragą, viršuj iškočiojau per plonai tešlą, todėl gavosi nelygus. Man pasirodė per daug chalvos, manau užtektų ir 100-150g. Į tešlą papildomai įdėjau 1 a.š. cinamono. Paviršius sutrūkinėjo, nes keliau iš formos dar karštą (labai jau norėjosi paragauti).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą