GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-01

OBUOLIŲ PYRAGAS SU CHALVA


225 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
Įdaras:
700 g obuolių
200 g žemės riešutų chalvos
Tešlai aptepti:
1 kiaušinio
1 v. š. pieno
2 v. š. cukraus

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Persijoti miltus, suberti į tešlą ir gerai išminkyti. Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir bent porai valandų padėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti, išpjauti viduriukus ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltai pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos taip, kad apskritimo skersmuo būtų apie 30 cm. Perkelti tešlą į 26 cm kepimo formą. Pusę obuolių sudėti ant tešlos, apibarstyti 2/3 chalvos. Tada sudėti kitą pusę obuolių ir apibarstyti likusia chalva. Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos skersmens apskritimą ir uždėti jį ant pyrago. Aptepti kiaušinio-pieno plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti 40min, 180C.


Šaltinis receptas iš šio dienoraščio

KOMENTARAS: Pirmą kart kepiau uždarą pyragą, viršuj iškočiojau per plonai tešlą, todėl gavosi nelygus. Man pasirodė per daug chalvos, manau užtektų ir 100-150g. Į tešlą papildomai įdėjau 1 a.š. cinamono. Paviršius sutrūkinėjo, nes keliau iš formos dar karštą (labai jau norėjosi paragauti).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą