GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-01

SPARNELIAI KEPTI ORKAITĖJE


1kg viščiukų broilerių sparnelių
5 skiltelės česnako
1 v.š. smulkia tarka tarkuoto imbiero
0,5 citrinos sulčių
1 v.š. sojų padažo
1 v.š. medaus
2 v.š. kukurūzų krakmolo
0,5-1 a.š. druskos

Sparnelius perpjauti pusiau (galima ir neperpjauti), sudėti smulkiai pjaustytus česnakus, imbierą, medų, supilti citrinos sultis, sojų padažą, suberti druską, gerai viską išmaišyti ir palikti apie 1 valandą pasimarinuoti. Tada supilti krakmolą viską išmaišyti ir kepti 200C, 20-30min, apversti sparnelius ir dar kepti 10min.

KOMENTARAS: Puikus patiekalas prie alaus valgomas draugų kompanijoje, sparnelius imant pirštais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą