GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-01

KIAULIENA MORKŲ PADAŽE


200-300g kiaulienos sprandinės
2 morkos
3 a.š. grietinės
1 v.š. lengvo sojų padažo
1 v.š. kukurūzų krakmolo
1-2 skiltelės česnako
Prieskonių

Mėsa pamarinuoti prieskoniuose ir kepti keptuvėje. Kai mėsa apkeps įpilti 0,5 stiklinės karšto virinto vandens ir troškinti kol išgaruos vanduo. Tada ant viršaus sudėti burokine tarka tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą česnaką ir vis pamaišant kepti kol iškeps morkos. Supilti sojų padažą, kukurūzų krakmolą ištirpintą vandenyje, viską išmaišyti, tada sudėti grietinę vėl išmaišyti ir kelias minutes patroškinti.

KOMENTARAS: Vietoj grietinės galima naudoti grietinėlę, būtų dar skaniau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą