GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-04

VAFLINIAI BLYNELIAI


2 stiklinės miltų
0,5 st grietinėlės
5 kiaušinis
200g lydyto sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
1-1,5 stiklinės cukraus

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti grietinėlę, atvėsintą lydytą sviestą, miltus ir viską gerai išmaišyti. Masę supilti į plastikinį buteliuką, kamštelyje pradurti nemažą skylutę ir paišant ornamentus kepti mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies naudojant labai mažai aliejaus.

Darbo įrankis:)

KOMENTARAS: Neturiu specialios keptuvės kepti vafliams, o jų taip norisi, todėl gimė ši idėja. Blyneliai lengvai apsivertė, o atšalę pasidarė tvirti kaip vafliai. Masė nėra labai skysta, todėl bėgo tik spaudžiant butelį. Bekepant pagalvojau, kad daug patogiau būtų naudotis konditeriniu maišeliu. Skonis nuo to kad kepta paprastoje keptuvėje tikrai nenukentėjo, tik susukti nelabai pavyko. Gavosi puikūs desertiniai, galima sakyti šventiniai blyneliai-vafliai.

1 komentaras: