GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-03-05
KIAULIENOS SUKTINUKAI „GREITUKAI“
4 vnt kiaulienos sprandinės karbonadų
4 a.š. majonezo
Prieskonių
Įdarui:
60-80g fermentino sūrio
2 a.š. grūdėtų garstyčių
Troškinimui:
1 morka
3 v.š. grietinės
1 a.š. krakmolo
Karbonadus supreskoniuoti, aptepti majonezu (tik vidinę pusę), uždėti gabalėlį sūrio, grūdėtų garstyčių ir susukti, jei reikia susmeigti pagaliukais, kad neišsivyniotų. Apkepti keptuvėje, tada uždėti burokine tarka tarkuotą morką, įpilti 0,5-1st karšto virinto vandens ir kepti-troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės morkos, tada supilti 1-2 a.š. ištirpintą krakmolą, sudėti grietinę, kiek leidžia suktinukai išmaišyti ir dar kelias minutes patroškinti.
KOMENTARAS: Norėjosi mėsiško patiekalo, kuris greit pasigamina, todėl „gimė“ šis receptas. Suktinukai išsitroškino kol kepė bulvės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą