
Lietinių tešla:
2,5 stiklinės miltų
750ml pieno
2 kiaušiniais
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
50-70ml aliejaus
Aptepimui:
50g sviesto
Įdarui:
300g virtos elnienos
2 morkos
2 svogūnai
4-5 skiltelės česnako
100g fermentinio sūrio
Prieskonių
Visus produktus skirtus lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai bus tamprūs ir neplyš vyniojant.
Įdarui smulkiai pjaustytus svogūnus, česnako skilteles ir burokine tarka tarkuotas morkas apkepti keptuvėje. Iškepusias daržoves sumaišyti su virta elniena. Sūrį susipjaustyti plonais gabaliukais taip, kad tilptų uždėti ant įdaro.
Ant lietinio blyno vidurio dėti šaukštą daržovių su elniena, ant viršaus uždėti sūrio gabalėlį ir formuoti lietinį blynelį.
KOMENTARAS: Iškepusius lietinius būtina aptepti sviestu, tada bus tamprūs ir neplyš vyniojant ir žinoma skanesni. Padažas iš sviesto, grietinės su šaukšteliu sojų padažo ir žiupsneliu druskos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą