GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-07

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS-BANANŲ ĮDARU


Lietinių tešla:
2,5 stiklinės miltų
750ml pieno
2 kiaušiniais
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
50-70ml aliejaus
Aptepti:
50g sviesto
Įdaras:
500g grūdėtos varškės
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1-2 v.š. grietinės
2-3 bananai
Visus produktus skirtus lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai bus tamprūs ir neplyš vyniojant.
Įdarui šakute sutrinti varškę su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Bananus perpjauti skersai pusiau ir susipjaustyti gabaliukais taip, kad tilptų uždėti ant įdaro.
Ant lietinio blyno vidurio dėti šaukštą varškės masės, ant viršaus uždėti banano gabalėlį ir formuoti lietinį blynelį.

KOMENTARAS: Iškepusius lietinius būtina aptepti sviestu, tada bus tamprūs ir neplyš vyniojant ir žinoma skanesni. Vietoj banano galima dėti trumpai apvirtą obuolio skiltelę. Man skaniausi kai būna apipilti jogurtu su persikais arba abrikosais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą