
Biskvitas:
140g miltų
3 dideli kiaušiniai
140g cukraus
40g aliejaus
12g kepimo miltelių
1 v.š. vanilinio cukraus
Kremas:
1 indelis kondensuoto pieno
450ml grietinėlės
200g sviesto
200g kokoso drožlių
2 pakeliai grietinėlės tirštiklio
Biskvitų sulaistymui:
2 citrinos
1 v.š. cukraus
Jei permažai skysčio galima įpilti vandens
Biskvitui kiaušinius apie 5min plakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals, tada beplakant plona srovele supilti aliejų ir dar paplakti. Į gautą masę supilti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir maišyti šaukštu nuo dugno link viršaus, lengvai, bet taip kad gerai išsimaišytų. Kepti 25-30min, 180C. Kai biskvitas atauš perpjauti į tris dalis.
Kremui grietinėlę suplakti su standikliu, pastatyti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokoso drožlės išplakti ir 30min pastatyti į šaldytuvą. Tada sudėti išplaktą grietinėlę ir sumaišius gautą masę išplakti.
Torto formavimas: Į tortinę dėti vieną biskvitą, sulaistyti trečdaliu skysčiu, užtepti trečdaliu kremo, tada dėti antrą biskvitą, sulaistyti puse likusio skysčio ir aptepti puse likusio kremo, vėl dėti biskvitą sulaistyti likusiu skysčiu ir aptepti likusiu kremu. Tortą papuošti ir dėti į šaldytuvą.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Tortas minkštas, saldus ir tiesiog tirpsta burnoje. Iki galutinio „Rafaelo“ saldainių skonio trūko migdolų, todėl aš jais puošiau tortą. Nuo migdolų odelės nulupamos tiesiog ant jų užpilus karšto vandens truputėlį palaikius, kad įsigertų ir su peiliuku labai gražiai nusilupa. Šonus puošiau kokosiniais dribsniais „Romeo“. Kitą kart į grietinėlę nedėsiu standiklio, nes sumaišius kremas nebuvo skystas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą