GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-08-18

NEKEPAMAS PYRAGAS SU RUDUDU (BANOFFEE)


400 g sausainių „Gaidelis“
160g sviesto
1 skardinė Rududu
4-5 dideli bananai
400g plakamosios grietinėlės
2v.š. cukraus pudros
Juodojo šokolado drožlių papuošimui


Sausainius sumalti su virtuviniu kombainu naudojant peilį malti mėsai, supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Gautą masę tolygiai paskirstyti 25cm skersmens formoj nuimamais kraštais ir labai gerai suspausti pvz stiklinės dugnu. Palikti šaldytuve bent jau 1val, kad sustingtų. Tada tolygiai užtepti Rududu, išdėlioti banano griežinėlius, išplakti grietinėlę su cukraus pudra iki standumo ir konditeriniu maišeliu apipurški bananus. Apibarstyti šokolado drožlėmis. Palikti pastovėti šaldytuve, bet nebūtinai.

KOMENTARAS: Jau dveji metai negaliu atsivalgyti. Dariau jau n kartų. Bananus pjaustau 1-1,5cm storio. Naudokite tik RUDUDU, nes kiti praskysta ir bėga per kraštus. Grietinėlę aš sudedu paprastai išlyginu paviršių ir šaukštu padarau tokias kaip bangeles. Kad būtų greičiau sausainių ir sviesto mišinį palaikau 20min šaldiklyje.

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. O galima nauoti tą purškiamą saldią grietinėlę? ar būtina skystą pirkt ir su pudra plakt?

    AtsakytiPanaikinti