GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-08-27
LIULIA KEBABAS
700g kiaulienos faršo
1 mažas kiaušinis
1 mažas svogūnas
3 skiltelės česnako
1 v.š. majonezo
1 a.š. grūdėtų garstyčių
Prieskonių
Bambukinių pagaliukų
Bambukinius pagaliukus bent 10min pamerkti į vandenį, kad kepant neužsidegtų. Į kiaulienos faršą suberti prieskonius, sudėti grūdėtas garstyčias, majonezą, smulkia tarka tarkuotą svogūną, česnako skilteles įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti, formuoti „dešreles“ ir perverti bambukiniais pagaliukais. Kepti 20-25min, 180C.
KOMENTARAS: Greitas ir skanus patiekalas. Idealus kepamas ant grotelių gamtoje virš karštų žarijų. Prie liulia kebabo labai tinka karštu vandeniu nuplikyti svogūnai, su trupučiu citrinos sulčių ir prieskoninėmis žolelėmis arba krapais, petražolėmis. Jei masė gavosi labai skysta galima įberti džiūvėsėlių arba tiesiog nedėti kiaušinio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą