GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-08-27
TORTAS „JOGURTINIS PERSIKAS“
Biskvitas:
2 maži kiaušiniai
80g cukraus
80g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1v.š. pieno
1v.š. aliejaus
Kremas:
470g konservuotų persikų (didelė skardinė)
500g persikų jogurto
200ml plakamosios grietinėlės
100g cukraus
30g želatinos + 10ml vandens
Želė sluoksniui:
Pakelis karamelinės želė + 350ml vandens
Viršui (papuošimui):
2 persikų puselių + pakelis persikų želė + 400ml vandens
Biskvitui kiaušinius didžiausiu greičiu išplakti su cukrumi kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per tris kartus atsargiai įmaišyti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Maišyti tol. Kol neliks sausų miltų gumulėlių. Įmaišyti pieną ir aliejų. Kepimo popieriumi iškloti 25cm skersmens kepimo skardą su nuimamu kraštu, supilti gautą masę ir kepti 15min, 180C. Palikti formoje kol atvės ir perpjauti pusiau, kad gautųsi du lakštai.
Kremui želatiną užpilti 100ml šaltu virintu vandeniu ir palikti išbrinkti. Persikų puseles supjaustyti kubeliais. Želatiną kaitinant ištirpinti, atvėsinti ir plona srovele supilti į jogurtą, išmaišyti. Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į jogurtinę masę. Palikti šaldytuve kol apstings. Masę padalinti pusiau ir į vieną įmaišyti pjaustytus persikus.
Karamelinę ir persikinę želė paruošti kaip nurodyta ant pakelio, tik vietoj 500ml, pilti 350-400ml vandens ir taip pat palikti šaldytuve apstingti.
Torto formavimas: biskvito lakštas, karamelinė žėlė, jogurtinė masė be persikų, biskvitas, jogurtinė masė su persikais, papuošimas iš persikų, paruošta persikų želė.
Laikyti šaldytuve per naktį.
Šaltinis: recepto įdėja čia
KOMENTARAS: Gaivus vasariškas tortas, laba jau greit dingstantis nuo stalo. Kitą kart jogurtinius sluoksnius sukeisiu vietomis. Karamelinė želė nereikalinga ir be jos skanu. Viršų pušiau ne tik persikais, bet ir sauja džiovintų papajų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą