GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-08-27
MAKARONŲ APKEPAS
400g makaronų
300g fermentinio sūrio
1 mažas kiaušinis
200g skilandinės dešros arba kumpio
1 vidutinis svogūnas
1a.š. grūdėtų garstyčių
1 v.š. majonezo
2-3 v.š. pomidorų padažo
Makaronus apvirti (nepervirti). Svogūną supjaustyti kubeliais ir apkepinti su trupučiu aliejaus. Fermentini sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kumpį supjaustyti kubeliais. Makaronus, svogūną, fermentinį sūrį (palikti viršaus apibarstymui), kiaušinį, garstyčias, majonezą ir kumpį sumaišyti. Sudėti į kepimo formą, tolygiai paskirstyti, suspausti, aptepti pomidorų padažu ir kepti 170C, 20-25min. Prieš baigiant kepti apibarstyti fermentiniu sūriu.
KOMENTARAS: Paprasta ir greit paruošiama. Man asmeniškai skaniau su mažais faršo kamuoliukais (prieš maišant su makaronais apkepti keptuvėje).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą