
500-550 pienių žiedai be kotelių
1,7 kg cukraus
1 didelė citrina
1,5-2l vandens
Pienių žiedus skinti švarioje nuo teršalų vietoje, saulėtą dieną ir dėti į pintą krepšį. Palikti pavėsyje, kad išsivaikščiotų vabaliukai (jų būna daug). Atskirti geltonus žiedlapius nuo žalios dalies. Visa žaluma išmetama, nes ji medui priduos kartumo. Geltonus žiedlapius užpilti vandeniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelė ir išspaustas sultis. Išmaišoma ir kaitinama ant silpnos ugnies 20min. Kai tik mišinys pradeda kunkuliuoti puodas nukeliamas nuo viryklės ir paliekamas pastovėti per naktį (12val). Skystis perkošiamas per sietelį, žieduose likusį skysti taip pat išspausti. Į skystį supilti cukrų ir virti ant silpnos ugnies atidengus puodą apie 2val, kol sirupas taps šviežio bičių medaus tirštumo. Ar pakankamai tirštas sirupas tikrinama užlašinus ant lėkštės, kai atvėsta matosi tikrasis jo tirštumas. Išvirtas medus supilstomas į stiklainius ir laikomas vėsiai.
KOMENTARAS: Šis receptas 4 metus laukė savo eilės, pagaliau ryžausi ir tikrai nenusivyliau, pasakiškas skonis, tinka prie blynų, košių, tortų pertepimui, desertams ir t.t. Žiedų neploviau, nes nusiplaus žiedadulkės. Gavosi 2,5l medaus. Aš medų laikau šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą