GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-08-27
PAVLOVA
4 kiaušinių baltymai
180g cukraus
3 a.š. kukurūzų krakmolo
1 a.š. baltojo vyno acto (pyliau paprastą 9%)
Žiupsnelis druskos
200g grietinėlės + 1a.š. cukraus
4-5 saujos mažų braškių
3 saujos sausmedžio uogų
Baltymus paplakti su krakmolu, actu ir druska, tada pastoviai plakant greičiausiu režimu dėti po v.š. cukraus pudros. Subėrus visą cukraus pudrą dar plakti mažiausiai 5min. Suformuoti norimą deserto formą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinti 80C 90min, truputėli pravertoje orkaitėje (antroje lentynoje nuo apačios režimu viršus-apačia). Palikti per naktį atvėsti. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo. Tolygiai paskirstyti ant išdžiuvusio pagrindo ir apdėlioti uogomis.
KOMENTARAS: Įdealus desertas šv. Valentino dienai. Man gavosi maždaug 28cm skersmens širdis + 2 maži desertai maždaug 8cm skersmens, kuriuos prieš apdedant grietinėle aptepiau tirpintu šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą