
1kg braškių
5 saujos sausmedžio uogų
1kg cukraus
Uogas nuplauti ir supilti į platų emaliuotą indą sluoksniuojant su cukrumi (apatinis ir viršutinis sluoksniai – cukraus). Uždengti ir palikti 12val kol atsiras sulčių. Indas su uogomis paverdamas 3min ir nugraibomos susidariusios putos. Nemaišyti tik pasukinėti puodą. Suberti sausmedžio uogas. Uogienė nukelti nuo ugnies ir palikti iki rytojaus. Virti 5min, nugraibyti putas ir pasukinėti puodą. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius.

KOMENTARAS: Uogienės verdant nemaišyti, nes susitrins uogos. Ideali uogienę mėgstantiems braškes. Jei neturit sausmedžio uogų virti tik iš braškių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą