GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-08-27

PAGERINTA BRAŠKIŲ UOGIENĖ


1kg braškių
5 saujos sausmedžio uogų
1kg cukraus

Uogas nuplauti ir supilti į platų emaliuotą indą sluoksniuojant su cukrumi (apatinis ir viršutinis sluoksniai – cukraus). Uždengti ir palikti 12val kol atsiras sulčių. Indas su uogomis paverdamas 3min ir nugraibomos susidariusios putos. Nemaišyti tik pasukinėti puodą. Suberti sausmedžio uogas. Uogienė nukelti nuo ugnies ir palikti iki rytojaus. Virti 5min, nugraibyti putas ir pasukinėti puodą. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius.

KOMENTARAS: Uogienės verdant nemaišyti, nes susitrins uogos. Ideali uogienę mėgstantiems braškes. Jei neturit sausmedžio uogų virti tik iš braškių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą