GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-22

MARMURINIS MASKARPONĖS SŪRIO TORTAS


100g sausainių „Gaidelis“
100g šokoladinių sausainių
70g tirpinto sviesto
500g maskarponės sūrio
125g baltojo cukraus
2 v.š. miltų
125g grietinės
1 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
30g juodojo šokolado
50 stambiai kapotų lazdyno riešutų
Papuošimui:
400ml plakamosios gietinėlės
50g juodojo šokolado

Sausainius sumalti arba smulkiai sulaužyti ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sukrėsti į 32cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ir išlyginti. Laikyti šaldytuve, kol pagaminsit sūrio sluoksnį.
Maskarponės sūrį išplati su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Įmaišyti miltus ir kiaušinį. Masę padalinti pusiau. Ištirpinti šokoladą ir įmaišyti į vieną masę. Į kitą masę įmaišyti riešutus. Ant sausainių pagrindo sudėti baltąją, paskui šokoladinę masę. Kepti 175C, 60min. Iškepusį atvėsinti ir nakčiai palikti šaldytuve. Prieš patiekiant aptepti plakta gietinėle ir apibarstyti šokolado drožlėmis.

Šaltinis: originalus receptas

KOMENTARAS: Tortas “bėgantis“, tad geriausia kepant po nuimamais kraštais kepimo forma padaryti folijos dubenėlį. Recepte kepimo laikas nurodytas 75min, bet aš kepiau iš mažesnio kieko produktu, tai 60min buvo pats tas.

2 komentarai:

  1. As kepiau, gavosi labai skanus! bet jis man labai susmego. Nezinau kodel. Kepimo metu dar orkaiteje jis buvo labai iskiles, o kai isemiau ji ir palikau atvesti ant stalo labai labai susmego...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano nuoraukoje taip pat matosi, kad ir man taip atsitiko, bet grietinėlė tai puikiai paslėpė. Kepiau jį kelis kartus, bandžiau ir aukštesnėje ir žemesnėje temperatūroje, bet visus kartus susmego. Tai net neįsivaizduoju kodėl taip atsitinka.

    AtsakytiPanaikinti