GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-22

NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS SU PAPRIKA


3,5kg mėsingų pomidorų
3 vidutinio dydžio svogūnai
1 didelė paprika
1 v.š. su kaupu džiovinto baziliko arba 6 saujos šviežio baziliko
100ml 9% acto
250g cukraus
35g druskos
1 a.š. šviežiai maltų pipirų

Svogūnus ir papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti keptuvėje, tik neperkepti. Pomidorus supjaustyti kūbeliais ir virti tol kol pasidarys minkšti (10-15min). Pertrinti per sietelį ir vėl supilti į puodą, sudėti svogūnus, papriką ir virti kol sumažės dvigubai (1,5-2val). Prieš baigiant virti supilti actą ir prieskonius.

KOMENTARAS: Iš šio kiekio gavosi 1,8l padažo. Paragavus net nesinori valgyti pirktinio. Iš viso išviriau 4l šio padažo ir po 5mėnesių jo nebeliko, taip kad kitais metais darysiu dvigubai daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą