
3,5kg mėsingų pomidorų
3 vidutinio dydžio svogūnai
1 didelė paprika
1 v.š. su kaupu džiovinto baziliko arba 6 saujos šviežio baziliko
100ml 9% acto
250g cukraus
35g druskos
1 a.š. šviežiai maltų pipirų
Svogūnus ir papriką supjaustyti kubeliais ir apkepti keptuvėje, tik neperkepti. Pomidorus supjaustyti kūbeliais ir virti tol kol pasidarys minkšti (10-15min). Pertrinti per sietelį ir vėl supilti į puodą, sudėti svogūnus, papriką ir virti kol sumažės dvigubai (1,5-2val). Prieš baigiant virti supilti actą ir prieskonius.
KOMENTARAS: Iš šio kiekio gavosi 1,8l padažo. Paragavus net nesinori valgyti pirktinio. Iš viso išviriau 4l šio padažo ir po 5mėnesių jo nebeliko, taip kad kitais metais darysiu dvigubai daugiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą